dinsdag 14 april 2015

Maak Hitlers werk af

De 'Downtest' komt eraan. Binnenkort kunnen – en binnen afzienbare tijd wellicht moeten – alle zwangere vrouwen laten onderzoeken of hun kind mogelijk een afwijking heeft. Sinds vorig jaar mogen Nederlandse vrouwen die een basistest hebben ondergaan met als uitkomst dat de kans op een afwijking van het ongeboren kind groot is, de Niet-Invasieve Prenatale Test laten afnemen. De betrouwbaarheid van deze toets was echter nog niet groot genoeg om de minister te doen besluiten toestemming te geven voor alle zwangeren, maar dat kan binnenkort veranderen, want nieuw onderzoek noemt de test voldoende betrouwbaar: in een onderzoek onder bijna 16.000 vrouwen gaf de toets in 47 gevallen als uitkomst dat de kans op een kind met het syndroom van Down zeer groot was; 38 van deze vrouwen bevielen daadwerkelijk van een mongooltje; slechts 9 (19%) dus niet.

En stel je voor dat je zelf zo'n kind zou krijgen, daar moet je toch niet aan denken! Wat een gedoe geeft dat, wat een aanslag op je tijd en geld en op je ego. Hitler had echt wel gelijk dat hij dit soort misbaksels de wereld uit wilde hebben. Dus wat let ons zijn werk af te maken? De Denen doen al goed hun best een 'Down-vrije' samenleving te creëren. Laat de rest van de wereld volgen. Want het is toch jammer dat het Hitler niet gelukt is alle Joden, zigeuners, communisten, Poolse priesters, homo's en gehandicapten om zeep te helpen, want zonder dit soort foutjes van de natuur zou de wereld er een stuk beter uitzien. Helaas hebben wij hier niet meer de mogelijkheden om de inzet van de nazi's op al deze punten voort te zetten, want homo's worden te populair, over zigeuners hoor je niemand, communisten heb je in Nederland nauwelijks en priesters is nog een brug te ver, maar Joden – nou ja, dat zullen de Arabieren wel voor ons doen, wij hoeven hen slechts een beetje op te hitsen. En geestelijk beperkten, wel, daar kunnen wij nu zelf wat aan doen. Al vóór hun geboorte, een mogelijkheid waar het Derde Rijk van zou watertanden.

Inmiddels is abortus provocatus (opzettelijke zwangerschapsafbreking) in Europa doodsoorzaak nummer 1. Bijna één op de vijf mensen wordt gedood vóór zijn geboorte.
Dat 31% van het aantal vrouwen die abortus hebben laten plegen er naderhand spijt van heeft, dat 44% er psychische problemen van ondervindt, dat de kans op zelfmoord zes keer zo groot is als bij een voldragen zwangerschap, dat 37 van het aantal betrokken váders last heeft van het feit dat een abortus heeft plaatsgevonden, en dat abortus een verhoogde kans geeft op borstkanker… ach, een kniesoor die daarop let.

Immers, mensen willen goede zorg, niet te duur, en vooral zo min mogelijk geconfronteerd worden met verstoringen van hun prettig leven. Alles wat daartoe kan bijdragen, wordt omarmd; alles wat dat hindert, moet worden geëlimineerd, zo schrijft de hoofdredactie van het RD in een commentaar.
Vandaar dus dat lang niet alle artsen informatiefolders in de wachtkamer willen hebben waarin vrouwen alternatieven geboden worden voor abortus; want artsen ervaren morele bezwaren tegen technische mogelijkheden over het algemeen als belemmerend; en de moraal in onze samenleving is dat ieder moet doen wat goed is in zijn ogen, om het eens ouderwets uit te drukken.

Een Nederlander wil twee kinderen, een jongetje en een meisje. Maar dan wel twee die helemaal goed zijn. Een kind van een verkrachter, of een kind dat niet helemaal honderd is, om maar een paar minder leuke mogelijkheden te noemen, kun je beter doodmaken, toch?
Dat de NIPT nog een kleine twintig procent kans op een onjuiste uitslag geeft, ach… volgende keer beter.

1 opmerking:

  1. Wie niet wil dat de NIPT wordt vrijgegeven (waarmee in feite 'mongooltjes' vogelvrij verklaard worden) kan hier een petitie ondertekenen: http://www.petities24.com/andersnietminder.

    BeantwoordenVerwijderen